Fellépők

Meghívott sztárvendégek és fellépők:

BARBEE

 Barbee egészen pici kora óta énekel és tehetségére már az általános iskolában felfigyeltek tanárai. Több iskolai zenés színdarabban kapott főszerepet, emellett 9 éves kora óta folyamatosan részt vett különböző énekversenyeken, melyeken mindig kiváló eredményeket ért el. Általános és középiskola évei alatt többször kapott főszerepet musicalekben és különöző színdarabokban. A visszajelzések alapján határozta el, hogy szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel így az elkövetkezendő hónapok rengeteg gyakorlással teltek. Így ment ez egészen addig a pillanatig, amikor 2008 tavaszán jelenlegi producere Bognár Tibor felfedezte egy videómegosztó oldalon. Barbee ugyanis felvételeket készített arról, ahogyan énekel, és ezeket feltöltötte különböző oldalakra abban a reményben, hogy valaki esetleg tényleg rátalál és felfedezi őt. Rendkívüli akaraterejének, hitének és persze a szerencsének köszönhetően ez az álom valóra vált és azóta az elválaszthatatlan páros teljes erőbedobással dolgozik a minél nagyobb siker elérésének érdekében...

http://www.barbee.hu/

 

LOLA

 2005

Eurovíziós dalfesztivál hazai döntőjén mutatkozik be "Szerelem" című dalával és ötödik helyezést ér el

első maxi lemeze "Álomtánc" címmel augusztusban jelenik meg, a dal a Házibuli 2. című film főcímdalának feldolgozása, a dalhoz videoklip is készült, amit a VIVA televízió legjátszottabb videoklipjei között szerepelt három hónapig

szeptemberben felkérést kapott a Barátok közt producerétől Kalamár Tamástól, hogy szereplejen az ország legnézettebb televíziós sorozatban

októberben megjelenik első szóló albuma "Álomtánc" címmel...

http://www.lolamusic.hu

 

PUSKÁS PETI

 Minden művész arról álmodik, hogy ha egyszer, a már a bejelentésnél bestsellernek számító önéletrajzi könyvében gyermekkoráról kell mesélnie, akkor valami csodálatosan mély, olasz tragikomédiára hasonlító, játszi könnyedséggel elmesélt és sok-sok könnyel átitatott fejezet legyen.

Én is. De ilyen nincs.

Egyrészt azt hiszem korai efajta regényem megjelenése, másrészt az én gyermekkorom szerintem nem volt egy honlapnyira feszülten elámító.

Szép volt. Ha gondolkodásra adom fejem egy-két furcsa pillanat bevillan(kvázi a most a felnőttkorom) akkor kvázi 12 év alatti gyermekkoromból arcok, szempárok, érzések, helyek,Törpilla és Sziporka,a szomszéd Skywalker család. Kvázi 12 fölött tinédzserként, (bár a pubertás szó olyan jópofa) szerelmek, horrorfilmek, az újságárus bódéján sex lapok, nem tehetek róla, de hát megint csak az éjjeli csatornák és nyári grundok.

http://puskaspeti.hu/

 

THE GRENMA

Matyi (dob) és Csongi (ének, gitár) még a gimnáziumban ismerték meg egymást és már 14 évesen együtt zenéltek. Jó pár évvel később, 2004 végén új együttest alapítottak, ekkor csatlakozott hozzájuk Dóri basszusgitárosnak, és így jött létre atheGrenma. Mindhármuk zenei ízlése hasonló volt, zenéjüket olyan kaliforniai (pop-) punk zenekarok inspirálták, mint a Blink 182, a Green Day vagy a NOFX, amik mellett hatással volt rájuk a ska, a hardcore és néhány régi punk zenekar is. Fél évvel a megalakulás után kezdtek el koncertezni, és még 2005 decemberében felvettek egy 3 számos demót. 2006 elején indultak először turnéra az Alvin és a mókusokkal, majd ez év végén álltak neki az első albumuk rögzítésének. 2007 februárjában leforgatták az első videoklipjüket is a 'Mennyire szeretném' című dalukra, ami még a lemez megjelenése előtt napvilágot látott. A 10 számot tartalmazó cd 'Annyira...' címmel jelent meg augusztus végén.

http://thegrenma.hu/

 

ANTI FITNESS CLUB

 Az Anti Fitness Club-ot 2002 novemberében alapította Molnár Tamás (gitár-ének), Fekete Balázs (dob), és Schmidt Antal (gitár). A zenekarnév választást leginkább az inspirálta, hogy már akkoriban is edzőtermek és sportpályák helyett inkább füstös klubokban, koncerteken és a próbateremben érezték jól magukat. A kezdeti szárnypróbálgatások idején, 2003-ban csatlakozott hozzájuk a basszusgitáros, Varsányi Miklós, és első dalaikat, melyek leginkább a punk-rock stílusba voltak besorolhatók, hamarosan bemutatták a nagyközönségnek.

Két demójuk és az egyre több koncert felkérés után 2005 végén már a Macskanadrág és a Prosectura társaságában turnézhattak, 2006-ban pedig több mint 60 saját szervezésű bulit csináltak. 2007 tavaszán Anti helyét Szabó Péter vette át gitáros poszton, ezzel kialakult az AFC jelenlegi felállása, és így vették fel új, immáron harmadik, a korábbiaknál jóval dallamosabb, kifinomultabb demójukat, amely a MySpace generáció egyik legnépszerűbb magyar csapatává tette, és lemezszerződéshez is juttatta a zenekart.

Két demójuk és az egyre több koncert felkérés után 2005 végén már a Macskanadrág és a Prosectura társaságában turnézhattak, 2006-ban pedig több mint 60 saját szervezésű bulit csináltak. 2007 tavaszán Anti helyét Szabó Péter vette át gitáros poszton, ezzel kialakult az AFC jelenlegi felállása, és így vették fel új, immáron harmadik, a korábbiaknál jóval dallamosabb, kifinomultabb demójukat, amely a MySpace generáció egyik legnépszerűbb magyar csapatává tette, és lemezszerződéshez is juttatta a zenekart.

http://antifitnessclub.eu

HŐSÖK

 A helyszín Veszprém megye 2 különálló települése, ahol a "hobbireppelgetést" megunva két különböző csapat érezte úgy, hogy a több éves zeneszeretet és szövegelési próbálkozások után megérett az idő, hogy valami nagyobb és komolyabb volumenű dologba kezdjenek bele. Egymás megismerése pozitív hatással volt mind a pétfürdői, mind a veszprémi duóra, e téren sokat nyomott a latba a hiphop iránti figyelem, a kellemes italozások hangulata, s az átlagosnál jóval nagyobb fokú, kollektív muzikális érdeklődés. 2001 nyaráig kellett várni, mikor is az Ammóniaszökevények / Joeker, Eckü / csapat invitálására az Őrült Oldal / Mentha, Brash / igent mondott, így született meg az első dal együtt, mely a Hősök nevet kapta. Ez a koprodukciós felvétel megadta a kezdő lökést, s a számról elismeréssel nyilatkozott néhány bennfentesebb hiphop arc is. Pár hónapra rá még több közös nóta került a 4 srác rövid távú terveinek listájára, ezért a hatékonyabb ténykedés végett úgy döntöttek, hogy Hősök néven próbálnak együtt zenélgetni.

http://www.hosok.hu
 

SP

 

 SP, azaz Éder Krisztián, vagy ahogy mások ismerik, a soproni kölyök 12 éves kora óta a zene rabja. A koszos utcai ütemektől kezdve az R'n'B-n át a popig minden megtalálható zenei palettáján.

SP 1988-ban született Sopronban. Már gyermekkorától kezdve szorosan kötődött a zenéhez, 8 évig tanult zongorázni és énekelni a Soproni Zeneiskolában. Sok-sok stílus és zenei irányzat után 12 éves korában kötött ki az R'n'B/Hip-Hop zenénél. Első internetes videója, a Kérlek hogy c. számhoz forgatott klip indította el a siker felé vezető úton, majd ezt követően készítette el első nagyobb, 13 számos lemezét. 2007 végén megválasztották a 2007-es év Hip-Hop felfedezettjének, ami óriási elismerést jelentett a fiatal énekesnek, és ezt még csak fokozta az a 3. helyezés, amit az It's Right! Hip-Hop Jam-en tudhatott magáénak.

 

http://www.spmusic.hu/

 

MON CHERI

A 2009-ben alakult, győri származású duó önmeghatározása szerint funky-pop alapú, slágeres zenét játszik, néha pimasz szövegekkel megspékelve, egy tehetséges rapper előadásában. Viktor, a zenekar énekese bevallása szerint képzett zenész, de hangszeres (vadászkürt) tanulmányai mellett saját hangjának képzésével is foglalkozik. A duó másik tagja, Andris kosárlabda-karrierje mellett kezdett el érdeklődni az önkifejezés területén, legfőképpen novellákat, verseket kezdett el írni. Első két daluk klipje (Na ki a király; Áá Úú) - melyeket Herz Peti és Indián rendeztek -, nagy sikerrel futnak a hazai zenecsatornán. A dalok zenei producere Szabó Zé, kinek a nevéhez több hazai produkció fűződik. Koncertjeik repertoárjában az első két klipes dalukon kívül magyar előadók slágereit adják elő saját stílusukban: pl. LGT, Magna Cum Laude, Tankcsapda, Bergendy stb. 2010-ben Viva Comet díjra jelölték őket, "a legjobb új előadó" kategóriában.

http://www.moncherimusic.com/

 

CHILDREN OF DISTANCE

 A csapó kettő óta eltelt majdnem két év, bár komolyabb lépcsőfok soha nem adódott a csapat számára. Ennek ellenére, legyen bármi, elkezdték az ötleteket gyűjteni egy esetleges harmadik lemezhez. Szép lassan körvonalózott a lemez címe, hangulata, tartalma, producerek és közreműködők listája, később pedig egy esetleges karácsonyi megjelenési dátum, ami ötlet szinten maradt meg a csapatban, és ekkor még nem tudta senki a hallgatók közül, hogy bármi is készülne.

Egy szeptemberi napon érkezett egy e-mail a csapat címére. A levélben az állt, hogy szeretne velük együtt dolgozni egy lemezkiadó vállalat. A csapat elkészítette a 333km nagylemezt, majd a promómixet is amit mindenki számára elérhetővé tett. A kiadó kérésére egy év eleji dátum került a célkeresztbe, ami már a közönség felé is jelezve lett.

 

http://childrenofdistance.hu

 

SURF DE SKA

 2007 nyarán a Borsho, Poli, Bibi trió elhatározta, hogy csinálnak egy olyan bulizenekart ami a 90es évek nagy nyári bulislágereit dolgozza fel a hozzájuk legközelebb álló zenei stílusokban... az eredmény a Surf De Ska zenekar lett, amivel a punk-rockos és skás hangzásvilágot hozzák össze azokkal a számokkal amiket mindenki ismer, és amikre a legjobbat lehet bulizni... Ezzel a zenekarral a fiúknak nem az a célja, hogy saját számokat írjanak, hanem hogy fergeteges nyári hangulatú bulikat hozzanak össze és mindenkinek biztosítsák a felhőtlen bulizás lehetőségét... Nekünk az a célunk, hogy egy jót bulizhassunk veletek, és érezhessük hogy milyen az, amikor mindig nyár van:)...

http://www.myspace.com/surfdeska

 

FLUOR

 Egy kicsivel több szabadság, egy kicsivel több őrület.

A székesfehérvári Fluor 1987-ben született, 2001. óta szövegel, gyermekkora óta a zene rabja. 2004-ben egyedülálló módon, 16 évesen, az „Egy pillanat” című dalával 232 előadó közül megnyerte az Animal Cannibals akkori hip-hop tehetségkutatóját, a Mikrofon Mániát.
Folyamatosan készíti a lemezeket, a zene mellett több honlap és internetes tévé szerkesztője, aktív videoblogger, valamint az AP! nevű rádiós műsor egyik vezetője.
Különleges életszemléletével, életszeretetével és egyedi show-jával party-ról party-ra elkápráztatja a közönséget, akikkel talán minden előadónál közvetlenebb módon tartja a kapcsolatot, ahogy azt egyik számában is vallja, „mindenki a haverom”. Egy halom stílusban kipróbálta magát, lételeme a kísérletezés, a határfeszegetés.

http://www.fluorfiligran.hu/

ECKÜ…
 Csocsi! Én lenni Eckü, amúgy szoktak még Daninak is hívni, ilyen becenév gyanánt vagymi. Most pár mondatban "vallanék", ami fontos és itt a helye, kicsit magamról rílbe, okosba. Szóval 1983. október 30-án születtem Budapesten, de mióta az eszemet tudom Pétfürdőn lakom. Ez a község 25 km-re található Veszprémtől. Hiphop zenét úgy 14 éves korom óta hallgatok. A csapatból először Joekert ismertem meg, de ez kábé evidens is, mert egy helyen laktunk.
Brashsal és Menthával veszprémi középiskolai éveim alatt találkoztam, jött a Hősök, ám ez a sztori is már ismerhető a közös biográfiából. 5 évig versenyszerűen sportoltam, mint futballal próbálkozó fiatal, s megye 1-be nyomtam is izomból:)még ha ez nem is
látszik:)
Focit továbbra is lesem, a brazílokat nagyon kamálom, aztán a kompjútert is csípem, mint találmányt, meg az Internet is faja dolog. Zeneileg beszűkültség ide vagy oda rap minden mennyiségben, viszont sok mindent hallgatok, bejönnek a könnyebb dolgok meg a keményebbek is, ez hangulatfüggő.
Hősökben az "ügyeket" (CDket-kontaktokat-fellépéseket) Menthával intézzük, Joe meg Sanyi/Brash/ írják a zenéket, szöveg meg ugye mindenki magának,szal kábé megosztva, közösen, ügyesen...szerényen:)
Magamról még annyit hogy elég barátkozó típus vagyok asszem. Ja és szeretem a sört és a szép lányokat! egyetek rosszak!
Mert az néha jó ámmm...:)


PLAY

 A zenekar 2006 novemberében alakult, már az eredeti felállásban is 5 taggal büszkélkedhettek: Kufcsák Andris (Kufi) - gitár, Pócsi Bálint (Cuna) - dob, Éva Zsolt (Kiséc) – ének, Kassai Krisztián (Kiki) - basszer és Mester Zsolt (Zsóti) - gitár. Kufiéknál volt a próbaterem, minden pénteken meg is jelent ott a banda, de valahogy nem akart összejönni a plug'n'play. Nem íródtak saját számok, nem sikerült összehangolni az együttest. Lehet, hogy a próba időpontja volt a hibás, de az is közrejátszott, hogy zeneileg sem egyfelé járt az agyuk. Körülbelül két vagy három hónap zenélés után Kufi úgy döntött, hogy kiszáll a bandából. Ez azt jelentette, hogy gitárost és próbatermet is keresniük kellett a srácoknak - egyszerre. Szerencsére mindkét hiányosságot sikerült rövid idő alatt pótolniuk, ugyanis Cunáék terjedelmes garázsa rock and roll-ra éhezett, eleget téve szegénynek, a próbák ott folytatódtak tovább. Kb. egy hónap kihagyás után újra elkezdtek próbálni a fiúk - új taggal, új helyen; Zsolti gyerekkori barátja csatlakozott a garázs hangzásának tökéletesítéséhez. Ő volt Nagy Gábor (alias GÉ). Kufi távozása után azonnal ő jutott Zsolti eszébe, a felkérésre pedig egyből igent mondott, hát hogyne mondott volna:). A Play ekkoriban kezdett bele több saját szám írásába, a koncertek száma is megszaporodott, a próbák is jók voltak, mégis egy hosszabb leállás következett. A zenekart nem vette komolyan senki, változtatásokra volt szükség. Összedugták a fejüket a Play-boyok, és arra jutottak, hogy bár fájó szívvel, de megválnak Kiséctől és Cunától. Kiséc helyére egy ceglédi zenekarból, az Openből már ismert Rimóczi Zsolt Zselé került, Cuni helyére pedig Juhász Attila érkezett. Ez a felállás 2009. július 24-éig tartott, amikor is Atesz kiszállt a bandából. Helyére Bartha Balázs szállt be, akivel a Néma Sikolyban Zsóóti zenélt már. A Play most kerekedett ki igazán, Zsola érkezése óta már 5 szám született, tehát a zenekar aktívabb, mint valaha volt. Jelen állás szerint a tagok tehát a következők: Rimóczi Zsolt (Zsola, Zselé) - ének Kassai Krisztián (Kiki) - basszer Bartha Balázs (Balázs) - bob Nagy Gábor (G, Gé) - szóló, ritmusgitár Mester Zsolt (Zsóóti) - szóló, ritmusgitár .

www.playzenekar.com

 

APPLEHEADZ


 A zenekar 2008 elején alakult meg Bori Péter [gitár] és Rónai Levente [gitár] jóvoltából, majd belépett Mihály Zoltán, mint dobos. Nem sokkal később Bálint Mátyással [basszusgitár, később szólógitár] bővült a banda és ezzel a felállással a zenekar elkezdett rendszeresen próbálni, és túljutottak első fellépésükön is, ami a Ceglédi Gimi Klubban volt. Ezek után a kisebb változás történt, Rónai Levente kilépett, viszont Nagy Barnabással [ének] és Fésűs Ádámmal [szinti-ének] bővült a "társaság" és ekkor adták első igazi koncertjüket 2008 nyarán, Csemőben.
Később sok sikeres koncertjük volt, kezdtek ismertebbé válni a városban, és a környező falvakban, amikor is ez a formáció 2009 őszén felbomlott. A korábbi tagok közül csak Fésűs Ádám és Mihály Zoli maradt a zenekarban.
Egy augusztus délután 2009-ben Harczi Zsolt tündöklő csillaga ragyogott fel a zenekar kék egén, több „besegítés” után végül állandó taggá avatták Zsocát. Ezt követően nem sokkal (szeptemberben), Hernádi Péter [basszusgitár] csatlakozott a zenekarhoz és beindult a nagy zeneipar. Sorozatos fellépések kezdődtek Cegléd város különböző szórakozóhelyein és intézményeiben, nagy sikereket elérve. Még végül 2010. 05. 22-én a Ceglédi Diákzenekarok Fesztiválján második helyezést értek el, így lehetőség nyílt, hogy az idei Tinifesztiválon zenélhessenek. Így most erre készülnek gőzerővel, és remélik a legjobbakat a rendezvénytől.

http://appleheadz.blog.hu